Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Laatste nieuws Bestuur Foto's Informatie Zorg 2015 Nieuws archief MEE Ieder(in) Regelhulp Reuma spreekuur Over de vereniging Contact middagen Zwemmen Zwemmen in Raalte Zwemmen in de Scheg Zwemmen Twello Nieuwsbrief Nieuwsbrief 2014/5 Van de Voorzitter & Collecte Contactmiddag 26 nov. Colum Margreeth Nieuwsbrief 2015/1 Bechterew oefengroep Bewegen Bechterew oefengroep Contact Links informatie Reuma uitgedaagd! 

Zorg 2015

Huishoudelijke hulp: weet waar u recht op heeftEr is veel onrust en onduidelijkheid over hoe gemeenten vanaf volgend jaar de huishoudelijke hulp vanuit de Wmo regelen. De verwachting is dat veel gemeenten hierop fors zullen bezuinigen of zelfs de huishoudelijke hulp helemaal schrappen. Gemeenten hebben een grote beleidsvrijheid gekregen, elke gemeente vult het op zijn eigen manier in. Maar natuurlijk moeten de procedures wel zorgvuldig worden gevolgd. Weet daarom wat uw rechten zijn. Op de site van Ieder(in) kunt u meer lezen.

Tien misverstanden over de WmoVanaf 1 januari 2015 geldt de nieuwe Wmo 2015. Mensen die nu zorg en ondersteuning krijgen uit de AWBZ gaan over naar de gemeente. Deze veranderingen roepen niet alleen vragen op, maar ook misverstanden. Misverstanden die tot onnodige onrust kunnen leiden. De overheid heeft een aantal misverstanden op een rij gezet. Klik hier om deze regels te lezen.

Handreiking nieuwe Wmo-verordening is uitGemeenten moeten een nieuwe verordening maken voor de Wmo. Het programma Aandacht voor Iedereen heeft een handreiking gemaakt voor Wmo-raden, lokale belangenbehartigers en cliëntenraden die in hun eigen gemeente invloed willen uitoefenen op de totstandkoming van die nieuwe verordening. Klik hier voor meer informatie.

Zorg vanaf 2016Ieder(in) wil op deze pagina u proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de meest actuele informatie over de veranderingen in de langdurige zorg.Huishoudelijke hulp: weet waar u recht op heeftEr is veel onrust en onduidelijkheid over hoe gemeenten vanaf volgend jaar de huishoudelijke hulp vanuit de Wmo regelen. De verwachting is dat veel gemeenten hierop fors zullen bezuinigen of zelfs de huishoudelijke hulp helemaal schrappen. Gemeenten hebben een grote beleidsvrijheid gekregen, elke gemeente vult het op zijn eigen manier in. Maar natuurlijk moeten de procedures wel zorgvuldig worden gevolgd. Weet daarom wat uw rechten zijn. Op de site van Ieder(in) kunt u meer lezen.