Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Laatste nieuws Bestuur Foto's Informatie Zorg 2015 Nieuws archief MEE Ieder(in) Regelhulp Reuma spreekuur Over de vereniging Contact middagen Zwemmen Zwemmen in Raalte Zwemmen in de Scheg Zwemmen Twello Nieuwsbrief Nieuwsbrief 2014/5 Van de Voorzitter & Collecte Contactmiddag 26 nov. Colum Margreeth Nieuwsbrief 2015/1 Bechterew oefengroep Bewegen Bechterew oefengroep Contact Links informatie Reuma uitgedaagd! 

Bechterew oefengroep

Bechterew-oefengroepVoor vragen kunt u terecht bij contactpersoon Margreet de Boer tel. 0570 654869

Wat is de ziekte van Bechterew?Bij de ziekte van Bechterew kunnen uw wervel- en bekkengewrichten ontstoken zijn. Maar ook uw schouders, heupen en knieën. Hoe de ziekte ontstaat is nog niet bekend. Bechterew verloopt bij iedereen weer anders.OntstekingsprocesDe ziekte van Bechterew is een reumatische aandoening, waarbij vooral de gewrichten van bekken nek, rug, heupen en knieën ontstoken raken. Dit veroorzaakt pijn, stijf worden en mogelijk ook verkromming van de wervelkolom. De Latijnse naam voor de ziekte van Bechterew is spondylitis ankylopoetica. Dat betekent letterlijk: een ontstekingsproces van de wervelgewrichten met stijf worden tot gevolg.Wie krijgt Bechterew?Bijna één op de tweehonderd mensen heeft de ziekte van Bechterew. De ziekte van Bechterew is daarmee de meest voorkomende vorm van spondylarthropathie. De aandoening begint meestal tussen 15-35 jaar en komt wat vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. De ziekte verloopt bij iedereen weer anders. Bij mannen verloopt de ziekte meestal agressiever dan bij vrouwen. Bechterew kan grote invloed hebben op uw dagelijks leven.

Hoe ontstaat de ziekte van BechterewOver het ontstaan van de ziekte van Bechterew is nog weinig bekend. Mogelijk zijn darminfecties en urineweginfecties een aanleiding. Zeker is dat een erfelijke factor meespeelt.Meer weten klik hierOok op de website van de Bechterew vindt u meer informatie klik hier